Materiaal nodig?


Op zoek naar tentoonstellingsmateriaal? Of zoek je naar een specifiek toestel om een collectie te digitaliseren of op een mooie manier te presenteren? Erfgoedcel k.ERF kan je hiermee helpen.
We hebben een eigen beperkte uitleendienst. Daarnaast hebben we in onze regio ook een uitgebreid uitleennetwerk.


Enerzijds bieden we een beperkte uitleendienst aan met:

  • drie touch computer multimediasystemen om afbeeldingen, videofragmenten en geluidsfragmenten af te spelen;
  • een audiorecorder om bijvoorbeeld interviews op te nemen; en
  • een fototoestel.

Daarnaast stelt de erfgoedcel een brede waaier aan digitaliseringsapparatuur ter beschikking van verenigingen die in het kader van een cultureel-erfgoedproject een collectie willen (laten) digitaliseren. Deze apparaten vind je niet via de uitleendienst, maar wél in ons “uitleennetwerk” bij onze archieven en documentatiecentra. Zo kan je deze apparaten ter plekke gebruiken en krijg je er meteen ook de lokale expertise over je collectie en over het digitaliseren erbij.

Meer informatie over dit netwerk en de beschikbare apparatuur vind je in deze Afspraaknota Netwerk Digitaliseringsapparatuur.

In dit uitleennetwerk vind je ook tentoonstellingskasten, sokkels en kant-en-klare-expopanelen rond een waaier aan thema’s.


Je kan ook beroep doen op de Uitleendienst Erfgoed van de Vlaamse overheid. Via uitleendiensterfgoed.be kan je onder meer dataloggers, een fotografieset of een museumstofzuiger lenen.