Contacteer ons!


Ben je op zoek naar informatie over het  erfgoed in Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout, Mol of Retie? Neem dan contact met ons op!

Janna Lefevere

Janna studeerde Germaanse Taal- en Letterkunde en Antropologie aan de Universiteit van Leuven. Na haar studies werkte ze drie jaar voor Chirojeugd Vlaanderen vzw waar ze de geschiedenis indook en het erfgoededucatief project ‘Chiro Retro’ coördineerde. Ze werkte er ook mee aan verschillende jongerenpublicaties. In de erfgoedcel houdt ze zich voornamelijk bezig met communicatie, erfgoedprojecten en de ondersteuning van vrijwilligers.

Contact: janna@erfgoedcelkerf.be | 014 566 688 of 0486 91 27 73 (gsm)


Jolien Schroyen

Jolien is onze projectcoördinator digitalisering. Ze studeerde geschiedenis aan de KULeuven en werkte na haar studies voor de UHasselt binnen het expertisecentrum Digital Media. Zo werkte ze mee aan de digitale tools van het Gallo-Romeinsmuseum (Tongeren) en andere digitale projecten. Dat is meteen ook haar taak binnen k.ERF. Jolien ondersteunt het erfgoedbankproject, onze musea ivm digitaliseringsvragen en lokale digitaliseringsacties.

Contact: jolien@erfgoedcelkerf.be | 014 566 688 of 0492 901 028 (gsm)


Martijn Willems

Martijn is onze expert bouwkundig erfgoed. Hij studeerde geschiedenis en is master in de erfgoedstudies. Nog maar pas afgestudeerd ging hij aan de slag op het agentschap onroerend erfgoed. Sinds maart 2018 vind je hem in team k.ERF. Heb je vragen over een pand op de Vlaamse lijst voor bouwkundig erfgoed? Of bouwkundig erfgoed in het algemeen? Contacteer Martijn.

Contact: martijn@kerfgoed.be | 014 56 66 89 of 0472 82 74 03 (gsm)


Thomas Ceusters

Thomas werkt als medewerker publieksbemiddeling voor k.ERF en is leerkracht secundair onderwijs van opleiding. Als publieksmedewerker is hij verantwoordelijk voor de eerstelijnszorg naar het brede publiek en onze erfgoedpartners. Communicatie, het ondersteunen van het vrijwilligersnetwerk en het coördineren van projecten maken deel uit van zijn takenpakket. Zo zal hij het diverse erfgoed uit de regio in de kijker zetten!

Contact: thomas@erfgoedcelkerf.be | 014 566 688 of 0473 60 13 04 (gsm)


Annelies Vanherck

Annelies is onze publieksmedewerker gespecialiseerd in religieus erfgoed. Zij ondersteunt onder meer onze kerkfabrieken en de diverse religieuze instellingen in de regio. Het inventariseren en ontsluiten van religieuze collecties, maar ook gerichte vragen naar restauratie en collectiebeheer behoren tot haar expertiseveld. Tevens opgeleid als gids en restauratievakman van papier, waardoor ze enorm gepassioneerd is door erfgoed.

Contact: annelies@erfgoedcelkerf.be | 014 566 688 of 0476 48 92 56


Els Oostvogels

Els is onze specialist erfgoed en landschappen. Haar vaste stek is bij Regionaal landschap Kleine en Grote Nete, waar ze o.a. specifiek voor de landschappen in onze regio werkt.

Contact: els.oostvogels@rlkgn.be | 014 85 25 14 of 0478 26 73 37 (gsm)


Bram Dierckx

De intergemeentelijke archivaris Bram Dierckx is nog steeds actief in de k.ERF-regio, maar werkt niet langer onder de vleugels van de erfgoedcel. Je kunt hem bereiken via bram.dierckx@balen.be.


Locatie erfgoeddienst

Erfgoeddienst k.ERF is gehuisvest op de site van het stadsarchief en de bibliotheek in Geel (Werft 30B, 2440 Geel). Onze bureaus bevinden zich aan de achterzijde van de bibliotheek, tegenover park De Waaiburg.

Parkeren kan bovengronds, op parking Grote Werft nabij het stadhuis of in de blauwe zone rondom de bibliotheek waar parkeren met een blauwe parkeerschijf is toegestaan. Je kan ook ondergronds parkeren, in de ondergrondse Parking De Werft voor de bibliotheek.