Kempen Kraft


Erfgoeddag – “Hoe maakt u het?”

Eeuwenoude technieken, modern toegepast. Kempen Kraft trekt volop de kaart van het vakmanschap. Specialisten tonen je hoe eeuwenoude stielen vandaag een verrassend nieuwe invulling krijgen, of hoe de lijn van de traditie kan worden voortgezet. Wees welkom bij tal van workshops en demonstraties. Ook de jongsten mogen de handen uit de mouwen steken.

Tijdens Kempen Kraft is het museum gratis te bezoeken! Individueel of met een gids ontdek je het verhaal van de gasthuiszusters en de Heilige Dimpna. Lekkerbekken genieten van een streekbier of een artisanaal gerechtje.

Praktisch:

  • Zondag 28 april 2019, 10:00-18:00
  • Gratis toegang!
  • Gasthuismuseum, Gasthuisstraat 1, 2440 Geel
  • Meer info: info@erfgoedcelkerf.be


Programma

(c) NooKs, TeuteGerard, Atelier Kri-Joe, 't Stoffeerhuis

Diverse vaklieden tonen hun kennen en kunnen! Copyright: NooKs, TeuteGerard, Atelier Kri-Joe, ’t Stoffeerhuis

Markt met workshops en demonstraties Markt met workshops en demonstraties
Vaklieden en kunstenaars aan het werk: een koperslager, houtsnijders, een edelsmid enzoverder. Zij geven graag een woordje uitleg bij wat ze doen. Meer nog, aan sommige standen kan je zelf aan de slag. Gratis deelnemen aan workshops doe je door hieronder in te schrijven. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt! Sessie niet volzet? Dan kan je ter plaatse aansluiten!

Overzicht workshops
Museumbezoek Museumbezoek
Het Gasthuismuseum kan je doorlopend op eigen tempo bezoeken. De verschillende ruimten krijgen een gids toegewezen, die maar al te graag vertellen wat er in deze kamers plaatsvond. Magnifieke museumstukken tonen hoe ijverig en creatief de gasthuiszusters zijn geweest. De rondgang eindigt met een streepje muziek door instrumentenbouwer Werner Alix.
Aanbod voor de jongsten Aanbod voor de jongsten
Kinderen kunnen het museum verkennen met de leerrijke game app ‘Machtige Madam’.* Door minigames te spelen helpen ze de Heilige Dimpna haar attributen te bemachtigen. Doorlopend kan iedereen meedoen aan een levensgroot Wie is het?-spel, waarbij je de juiste vakman raadt! Verschillende workshops, zoals kaarsen maken en beeldhouwen, zijn gericht op een jong publiek.

Bezoek met de app Dimpna, de Machtige Madam - 11:00-12:30
* Voor kinderen tussen 8 en 13 jaar. Het museum stelt een begeleider en smartphones ter beschikking.
INSCHRIJVEN is vereist en kan via dit formulier – maximaal 10 deelnemers.

Hapje en een drankje Hapje en een drankje
Dokter Wesley-Jan Hoppe van Het Hoppitaal stelt je met plezier zijn gamma aan ambachtelijke bieren voor. Bieren die je niet snel op de kaart ziet staan, maar minstens even lekker zijn. En vooral: met veel liefde gebrouwen. Teute Gerard stookt en kookt ter plaatse en zorgt voor lekkere stoverij uit vuurschalen. Als laatste kan je genieten van proevertjes uit een Kempense lemen bakoven.