Word meester-molenaar!


Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Erfgoeddienst k.ERF en Levende Molens vzw zoeken nieuwe meester-molenaars. Wil je dit eeuwenoude ambacht onder de knie krijgen? Schrijf je dan in voor de 10-delige cursus die van start gaat op 19 oktober. Twijfel je nog? Heb je vragen? Kom dan naar de infoavond op 23 mei.

De k.ERF-regio telt vandaag nog verschillende wind- en watermolens. Dankzij de inspanningen van vele vrijwilligers zijn deze molens vandaag nog op en top maalvaardig. In de Kempen koesteren we onze molens, ze worden onderhouden en vooral ook nog gebruikt. Maar een molen draait natuurlijk niet vanzelf. Het is een samenspel tussen molen, de natuur en de mens. Valt één van de krachten weg, dan stopt de molenarbeid.

Molen zoekt man/vrouwkracht

Molenaar word je niet zomaar, het is een ambacht dat je leert van andere molenaars. In het najaar start er een cursus molenaar die deels doorgaat in Diest en deels in Mol in het Ecocentrum. Iedereen is welkom om de cursus te volgen. Ontdek er een eeuwenoud vak en word deel van een rijke traditie!

Infoavond 23 mei 

Op donderdag 23 mei om 19 uur organiseert Levende Molens vzw een infoavond; Die gaat door in B&B ’s Heerenhoef, Watermolen 10 in Retie (naast de Retiese watermolen). Je krijgt er meer informatie over het molenaarsvak en de inhoud van de cursus.

Praktisch

De cursusreeks start op zaterdag 19 oktober en loopt gespreid over 10 zaterdagen tot en met 7 maart. In de voormiddag is er een theoretisch luik, in de namiddag een plaatsbezoek aan een molen. De deelnameprijs bedraagt 150 euro (lesmateriaal, jaarabonnement op tijschrift ‘Levende Molens’, dranken, verzekering).

Meer info

Levende Molens vzw, 03 542 06 21 of 09 348 41 38
secretariaat@levendemolens.be , www.levendemolens.be

Download de promoflyer