Driewerf hoera! Feest in drie Kempense musea


In de Kempen zijn we zot van feestjes! Op Erfgoeddag, zondag 22 april, is het in drie van onze Kempense musea groot feest. Doe zelf eens zot, neem je fiets en rij van feest tot feest! Ziehier onze feestroute!

FEEST 1 - Heropening Kruiermuseum Balen
  In 2016 nam Erfgoed Balen opnieuw zijn intrek in het volledige gerenoveerde Oude Gemeentehuis. In dit statige gebouw vind je ook het Kruiermuseum, een schatkamer vol voorwerpen uit een Kempens dorp in de jaren stillekes. Dit Kruiermuseum sloot het afgelopen jaar de deuren en kreeg een grondige make-over. Benieuwd naar deze facelift? Kom dan naar het openingsfeest! Iedereen van harte welkom! @Kruiermuseum, oud gemeentehuis, Vaartstraat Balen
FEEST 2 - 30 jaar Klompenmuseum Laakdal
Hoera! Het Klompenmuseum blaast dit jaar 30 kaarsjes uit. Op Erfoeddag organiseert het een groot verjaardagsfeest waarop iedereen welkom is. Het museum trakteert ook! Met gratis workshops klompjes schilderen, gratis toegang tot het klompenbelevingspad en muziek. Uiteraard is er ook drank en eten. Ook het nieuwe jaarboek van het Klompenmuseum viert mee feest en staat volledig in het teken van ’30 jaar Klompenmuseum’. Het boek is te koop aan 20 euro. @Klompenmuseum Den Eik, nabij de abdij van Averbode, Veerle
FEEST 3 - Het Bakkerijmuseum van Ten Aard is gered en dat moeten we vieren!
Een paar jaar geleden zag het er niet goed uit voor het Bakkerijmuseum op Ten Aard. Bezieler Willy Goossens overleed plots. De ganse collectie en ook de site van het museum stonden te koop. Gelukkig dook bij wonder een reddende engel op. Leo Struyven kocht het ganse museum en bakkerijspullen op. Op Erfgoeddag opent het museum opnieuw de deuren! Met eten, drinken, een draaiende molen, gratis rondleidingen en verse baksels. Ook op zaterdag 21 april is het feest met een echte, authentieke ‘Molenschieting’, in samenwerking met de schuttersgilden uit de regio. @Bakkerijmuseum, Molen van ’t Veld, Worfthoeven, Ten Aard