Beleef Dimpna!


Het Gasthuismuseum krijgt in februari een facelift! Vanaf 16 februari kun je in het museum vol op Dimpna beleven. Sint-Dimpna is de patroonheilige van de stad Geel en wordt aanroepen tegen geestesziekten. Ze werd vlakbij het Gasthuismuseum onthoofd door haar krankzinnige vader. Vroeger kwamen mensen van ver naar de Geelse Sint-Dimpnakerk om de heilige te aanbidden in hoop op genezing. Ook vandaag inspireert Dimpna de Gelenaren en mensen van over heel de wereld. Iedere 5 jaar is het groot feest in Geel, dan vieren ze de Dimpnadagen. Over zo een straffe madam valt natuurlijk veel te vertellen. In het nieuwe museumconcept gebeurt dit dan ook!

Voor het concept werd ontwerpbureau Mimesis onder de armen genomen.
Op zondag 12 februari wordt het vernieuwde museum voorgesteld aan pers en genodigden.
Vanaf 16 februari kan het grote publiek kennis komen maken met Dimpna.